eMAG

marți, 5 iunie 2012

HTC Sensation review


Bună ziua tuturor. Presupun că mai toată lumea în zilele de astăzi are un smartphone, mai mult sau mai puțin smart. Ei bine, după ce mi-au trecut prin mâini cele mai ”tari” smartphones, am ajuns și la HTC Sensation.

Ce pot spune, un telefon destul de reușit, ba chiar mai mult. Are o grămada de funcții ce te ajută să folosești telefonul cât mai ușor posibil și poți modifica mai tot la el. Cele mai uzuale ar fi funcțiile care țin de giroscop și anume; atunci când te sună cineva poți întoarce telefonul cu fața în jos și acesta intră in silent mode sau asemănător acesteia este ca atunci când ești în timpul unui apel poți, la fel, întoarce telefonul, iar acesta activează difuzorul. Restul sunt chestii generale, cunoscute fiecărui utilizator de Androids. Totuși SenseUI (3.5) schimbă foarte mult interfața și o face mult mai user friendly decât la smartphone-urile de la Samsung sau LG.

Partea de hardware e destul de reușită, bineînțeles, aici contând în mare parte și software-ul optimizat sau nu pentru următoarele componente care compun senzaționalul smartphone. Qualcomm MSM8260 Snapdragon, 1.2 dual-core, Andreo 220 GPU, 768 RAM, 1GB internal storage (MicroSD până la 32 GB). Eu zic că se prezintă destul de bine, mai bine decât mă așteptam (mai ales după dezamăgitorul Samsung Galaxy Nexus). Momentan sunt câteva erori cu noul sistem de operare, 4.0.3, dar nimic care să nu se poată repara cu un update. Body-ul telefonului este unul superior, foarte bine conceput, cu un design atrăgător. Nu am decât cuvinte de laudă despre design. Ecranul este superior, chiar dacă este LCD. Cu o rezoluție de 960x540 pixeli și o mărime a display-ului de 4.3 inch ceea ce duce la un dpi de 256, ecranul este superior multor rivali din gama sa. Uimitor, partea cu ”scratch proof” chiar funcționează și aici revin la Galaxy Nexus, unde după 2 săptămâni de utilizare m-am trezit cu o zgârietură destul de frumoasă în partea de sus a display-ului. 

Pentru cei care vor un smartphone între 1500-2000 lei, recomand cu căldură HTC Sensation, cât și Sensation XE si XL, care este cu adevărat senzațional. 
Powered By Blogger